2020-10-01 11:36:59

ČITALAČKI KLUB "PREMOSTIO" BREXIT

Čitalački klub na engleskom jeziku kojeg vodi Martina Tomorad, učiteljica engleskog jezika, aktivno je sudjelovao u nastanku dvojezične slikovnice "What is a School? / Što je škola?" koja je ovih dana ugledala svjetlo dana i u fizičkom obliku. Slikovnicu je ilustrirala naša učiteljica Magdalena Ađić, a lektorirala učiteljica Željka Meštrović Kruhak.
U međuvremenu je postala pravi svjetski bestseler u svojoj kategoriji.
Usput je i učenica Nika Tretinjak postala beta čitač za novu knjigu "The Moon and the Magic Box" našeg prijatelja, engleskog pisca Michaela Ross-a.

Svaki član kluba dobio je svoj primjerak slikovnice s posvetom i potpisom pisca dok je Nika dobila i knjigu koju je čitala te unikatnu majicu s naslovom knjige.

Pisac Michael Ross je školi ustupio i svoje originalne tekstove knjiga "The Moon and the Magic Box" i "The Big Fairy Adventures" za čitanje u Čitalačkom klubu, te nekoliko "Arnie & Mia" zaštitnih maski koje dolaze u kompletu s 5. slikovnicom iz "Arnie & Mia" serije pod nazivom "What is a Face Mask?"

Najtoplije zahvaljujemo g. Michaelu Rossu, a čestitke upućujemo učiteljici Martini i svim članicama Čitalačkog kluba te im želimo nastavak ove plodonosne i vrijedne suradnje u promociji i razvoju čitalačke pismenosti na stranom jeziku.


Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički